Moord in rally

Gilbert Sabine, organisator van Parijs-Dakar, heeft ondanks de moord op de Franse vrachtwagenchauffeur Cabannes door opstandelingen in Mali de race niet definitief willen afgelasten.

“Er heeft een verschrikkelijke tragedie plaatsgevonden, maar de wedstrijd moet doorgaan”, oordeelde hij. Sabine zei volledig verrast te zijn door het incident in het dorp In Kadaouane. “Tijdens de verkenning door dit gebied was het erg rustig. Het Malinese leger was hier sterk vertegenwoordigd.” Voordat het drama zich afspeelde was de rally al de Belg Jacky Ickx, een van de favorieten, kwijtgeraakt. Zijn auto vloog door een lekkage in de brand tijdens de etappe van Tillia naar Gao. Ickx: “We hadden net genoeg tijd om uit de auto te komen. De wagen is helemaal uitgebrand.” Ickx stond tweede achter koploper Vatanen.