Johnson tweede

De Canadees Ben Johnson is in zijn eerste wedstrijd na een langdurige schorsing wegens doping als tweede geeindigd. Hij verloor vannacht op de 50 meter tijdens een indoorwedstrijd in Hamilton van de Amerikaan Daron Council.

Johnson miste de flitsende start, die vroeger zijn sprint kenmerkte. Council liep de afstand in 5, 75 seconden, Johnson in 5, 77. Het wereldrecord staat op 5, 61.

“Ik geloof dat ik met een inch verschil ben verslagen”, was het eerste commentaar van Johnson. “Ik wilde te graag. Maar ik bleef in de startblokken zitten.” Voordat de sprinters goed weg waren, was er twee keer een valse start.

Johnson had niet aan wedstrijden deelgenomen sinds de Olympische Spelen van 1988 in Seoul. Bij dopingonderzoek werd hij in de Koreaanse hoofdstad betrapt op het gebruik van anabole steroiden, waarna hij zijn gouden medaille moest inleveren. Na een omvangrijk onderzoek vol