Zeeman groep sluit Gazan-winkels

De Zeeman groep uit Alphen aan de Rijn gaat de 25 herenmodewinkels 'Gazan' sluiten in verband met groeiende concurrentie in de herenconfectie-branche.

Bij Gazan werken 125 personeelsleden. Twee andere confectieketens zijn geinteresseerd in de overname van ongeveer zeven van de 25 Gazan-winkels.

Dit heeft A. Dam, directeur van de Zeeman groep, vanochtend bevestigd. Zeeman, eigendom van oprichter en president-directeur J. Zeeman, trekt zich met de sluiting dan wel verkoop van Gazan, geheel terug uit de herenmode. Volgens Dam hebben diverse herenmodezaken de laatste jaren te kampen met een pijnlijke concurrentieslag. “De markt groeit nauwelijks terwijl het aantal zaken toch steeds toeneemt.” De laatste jaren werd nauwelijks meer winst gemaakt en ook niet meer in Gazan geinvesteerd.

De Zeeman groep telt ongeveer 3000 werknemers en maakt volgens Dam een omzet van meer dan 500 miljoen gulden. Het bedrijf is bekend door de Textielsupers in Nederland en Belgie en de Brons modezaken in Duitsland.