Ploeg Raas

Het komende seizoen is voor de profwielerploeg Buckler (Jan Raas) een soort overgang naar een formatie met zowel renners voor de klassiekers als grote ronden.

De ploegleiding kocht bewust in met het oog op zijn gewijzigde aanpak. Steven Rooks is als kopman voor de Tour de France, Vuelta en Waalse klassiekers binnengehaald. De Belg Patrick Robeet en de Engelsman David Rayner zijn ook aangetrokken voor het hooggebergte. De Zeeuwse ploegleider is in de richting van de cols gestuurd door zijn sponsor. Het ligt voor de hand dat de Vuelta in het wedstrijdprogramma is opgenomen. Raas verwacht in die ronde veel van Rooks.

Met een hoger budget (bijna zeven miljoen gulden) en Joop Zoetemelk als assistent-ploegleider, begint Raas aan zijn zesde seizoen als chef d'equipe. Hij meent dat hij een sterkere ploeg heeft dan vorig jaar, ondanks het vertrek van Golz en Cordes.

“Voor 1992 ben ik van plan nog twee klassementsrenners aan te trekken. Dat is waarschijnlijk ook het laatste jaar dat Buckler ons sponsort. We hebben de afspraak dat dit jaar wordt beslist of ze al dan niet doorgaan. Dan heb ik alle tijd uit te kijken naar een geldschieter.”

De samenstelling: De Clercq (Bel), Eyk (Ned), Goense (Ned), Edwig van Hooydonck (Bel), Gino van Hooydonck (Bel), Van der Hulst (Ned), De Keulenaer (Bel), Kokkelkoren (Ned), Maassen (Ned), Nijdam (Ned), Poels (Ned), Rayner (GBr), Robeet (Bel), Rooks (Ned), Segers (Bel), Solleveld (Ned), Tolhoek (Ned), Vanderaerden (Ned), Veenstra (Ned), De Vries (Ned), Winnen (Ned) en Zuyderwyk (Ned).