Bezorgde Britse Groenen naar Saddam Hussein

LONDEN, 11 jan. - Een delegatie van de Britse milieupartij, de Green Party, is vandaag naar Bagdad vertrokken om de Iraakse regering deelgenoot te maken van de vrees onder de Britse Groenen voor een “ecologische ramp” in het geval van een oorlog in de Golf. Dat heeft een woordvoerder van de partij bekendgemaakt.

Op het programma van de delegatie staat een ontmoeting met de Iraakse president Saddam Hussein maar deze is nog niet officieel bevestigd, aldus dezelfde bron.

De afvaardiging bestaat uit twee leden van de Green Party. Ze hebben een dossier bij zich dat door specialisten is samengesteld en waarin de ernstige gevolgen voor het milieu worden aangegeven van een oorlog die in het gebied van de olievelden wordt gevoerd.

Onder deskundigen bestaat overigens allerminst eensgezindheid over het optreden van een ecologische ramp als gevolg van zware oliebranden op olievelden in Koeweit. Oliemaatschappijen zelf geloven niet dat het in brand schieten van hun installaties tot een milieucatastrofe zal leiden. De oliemaatschappij BP liet gisteren weten er vertrouwen in te hebben eventuele branden snel onder controle te kunnen krijgen. (AFP)