Verzet El Salvador pakt eigen leden op

SAN SALVADOR, 10 jan. - De verzetsbeweging in El Salvador heeft gisteren toegegeven dat haar guerrillastrijders mogelijk twee Amerikaanse adviseurs hebben vermoord.

De verzetsbeweging heeft twee van haar eigen guerrillastrijders, die van de moord worden verdacht, gearresteerd. In een communique spreekt de verzetsbeweging Nationaal Bevrijdingsfront Farabundo Marti (FMLN) van “preventieve detentie” wegens “verdenking van moord op gewonde oorlogsgevangenen”. De twee Amerikaanse adviseurs overleefden vorige week het neerstorten van hun helikopter, 120 kilometer ten oosten van San Salvador, maar werden later dood aangetroffen. De Amerikaanse regering beschuldigt het FMLN ervan de twee Amerikanen te hebben vermoord. In eerste instantie ontkende de Salvadoraanse verzetsbeweging dat. (Reuter)