Vlucht Iraakse helikopterpiloten 'berust op niets'

DHAHRAN-WASHINGTON, 9 jan. - De Saoedische minister van defensie, Sultan bin Abdel-Aziz, heeft gisteren ontkend dat de bemanning van zes Iraakse helikopters maandag met hun toestellen naar Saoedi-Arabie zijn gevlucht, zoals was gemeld door het Pentagon en door een Saoedische bron. “Het spijt me, maar dit bericht is verzonnen en berust op niets. Geen enkele (Iraakse) piloot is overgelopen”, aldus de minister. Washington is door het incident in grote verlegenheid gebracht. Pentagon-woordvoerder Pete Williams zei gisteravond niet meer zeker te zijn van het overlopen van de Irakezen. Hij kon geen verklaring geven voor het verwarrende bericht en voor de kennelijke communicatiestoornis met de Saoediers. Irak had meteen na het bericht ontkend dat een groep militairen was overgelopen. (AP, AFP, Reuter)