Sikhs vermoorden twaalf hindoes

AMRITSAR, 9 jan. - Militante sikhs hebben gisteravond in Punjab, de noordelijke deelstaat van India, twaalf hindoes doodgeschoten. Dat heeft een politiewoordvoerder meegedeeld. Het bloedbad speelde zich af nabij de stad Ludhiana. Volgens een overlevende hield een groep zwaar bewapende sikhs willekeurige passanten - hindoes - aan. Veertien hindoes werden in een busje meegenomen naar een klein spoorwegstation. Twee van hen wisten te vluchten, de andere twaalf werden geexecuteerd. De politie wist de terroristen, die kennelijk van plan waren nieuwe slachtoffers te maken, te onderscheppen. Er ontstond een vuurgevecht, maar alle sikhs wisten te ontkomen. De autoriteiten zeiden vandaag niet te weten waarom juist deze groep hindoes door de sikhs was uitgekozen. (AP, UPI)