PSV is des duivels op Romario

BANGALORE, 9 jan. - Het geduld van PSV met sterspeler Romario begint op te raken. De Braziliaanse miljonair heeft zich nog steeds niet gemeld in het trainingskamp van PSV in India, waar de Eindhovense formatie gisteren met 8-1 won van het Indiase nationale elftal. De berichten rond Romario zijn nogal tegenstrijdig. Hij heeft in Brazilie wel een vliegticket opgehaald, maar maakt geen enkele aanstalten om zich op korte termijn bij zijn ploeggenoten te voegen. Volgens zijn familie in Rio de Janeiro heeft Romario een strandhuisje gekocht waar hij momenteel met zijn vrouw en kind verblijft.

De PSV-leiding is des duivels en volslagen in verwarring over het rebelse gedrag van Romario, die in soortgelijke omstandigheden in het verleden door de club ook al herhaaldelijk is berispt. Volgens manager Ploegsma kan Romario strenge sancties tegemoet zien bij terugkeer in Nederland, want niemand bij PSV verwacht nog dat hij zich in India zal melden.

Ploegsma twijfelt aan de berichten die hem vanuit Brazilie ter ore komen. Zo zou Romario worden geplaagd door een virus-infectie, volgens andere berichten zouden zijn vrouw en kind ziek zijn, terwijl weer een andere versie luidt dat hij eerst zijn enkelblesssure volledig wil laten genezen. Ploegsma is die verhalen meer dan zat en wijst er op dat een werknemer van PSV zich op tijd bij zijn club dient te melden.

In de wedstrijd van gisteren scoorden Bosman, Kalusha en Ellerman ieder twee keer voor PSV. Heintze en Chovanec maakten de overige twee doelpunten . Panji scoorde bij 5-0 tegen. Er waren 50.000 toeschouwers. Zondag speelt PSV in Calcutta de derde wedstrijd, om op 15 januari in Nederland terug te keren.