Zeeland neemt als enige provincie geen belang in BNG

Zeeland is de enige provincie die nog niet participeert in het aandelenkapitaal van de Bank voor Nederlandsche Gemeenten (BNG). Dit heeft de BNG meegedeeld. De bank ten behoeve van de lagere overheden nodigde vorig jaar de nog niet in het aandelenkapitaal deelnemende gemeenten en provincies te participeren.

Volgens een woordvoerder van Zeeland doet de provincie niet mee omdat het aandeelhouderschap te weinig invloed biedt op het reilen en zeilen van de bank.

De nieuwe aandeelhouders hebben ingeschreven op in totaal ruim drie miljoen aandelen van nominaal een gulden tegen een koers van 3, 35 gulden. De BNG had voor de inschrijving in totaal vijf miljoen aandelen beschikbaar, zodat niet van een overweldigende belangstelling kan worden gesproken, aldus een woordvoerder van de BNG.