Staking spelers

De Franse beroepsvoetballers hebben gisteren gedreigd in staking te gaan. De afgevaardigden van de spelersvakbond gingen unaniem akkoord met het voorstel het werk in het weekeinde van 26 en 27 januari voor onbepaalde tijd neer te leggen, als de clubs niet terugkomen van hun voornemen de mogelijkheden van transfervrije spelers te beknotten. Met ingang van het komend seizoen is het niet meer toegestaan dat spelers na afloop van hun contract zonder transfersom of andere vorm van vergoeding van werkgever veranderen. Ook als een speler transfervrij is, zal er voor hem betaald moeten worden. De werkgevers besloten dat vorige maand. De beslissing is ingegeven door de wens het zwart-geldcircuit onder controle te krijgen. De Franse voetbalwereld werd onlangs opgeschrikt door een aantal financiele schandalen.