Matthaus de beste

Lothar Matthaus is in Bonn uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar 1990. De middenvelder van Inter Milaan en de nationale Duitse ploeg had een ruime voorsprong op de Italiaan Schillaci. De Duitser, eerder gekozen tot Europees voetballer van het jaar, kreeg van de Internationale Organisatie voor Voetbalgeschiedenis en Statistiek (IFFHS) 174 punten, Schillaci 56. Diens landgenoot Baresi werd derde, de Engelsman Gascoigne vierde. Van Basten, vorig jaar nog 's werelds beste, eindigde met vijftien punten op de zevende plaats. Schillaci ontving tijdens het voetbalgala van Adidas een gouden schoen als beste schutter van de wereldtitelstrijd (zes doelpunten) en een gouden bal als beste speler van het WK. De Mexicaan Hugo Sanchez en de Bulgaar Hristo Stojtskov kregen een gouden schoen voor 38 doelpunten in het vorige seizoen, die zij maakten voor respectievelijk Real Madrid en Sredets Sofia. AC Milan won net als vorig jaar de prijs van beste Europese club.