'Leider Somalieis niet gevlucht naar de Emiraten'

ROME-LONDEN, 8 jan. - Het gerucht dat de Somalische president Siad Barre naar de Verenigde Arabische Emiraten zou zijn gevlucht is gisteren door de Somalische ambassades in Rome en in Londen tegengesproken. Onder de 70 Somaliers, die gisteren aankwamen in Abu Dhabi, zouden zich ook geen ministers of naaste familieleden van de president bevinden, aldus een woordvoerster van de ambassade in Londen. Somalie en de Emiraten zijn beide lid van de Arabische Liga. De Somalische regering zegt dat de toestand in het land “onder controle” is. Het rebellerende Verenigd Somalisch Congres (USC) laat daarentegen weten dat het einde van Barre's heerschappij nabij is en dat de hoofdstad Mogadishu grotendeels in handen is van de opstandelingen. (Reuter, UPI, AP)