Hoesters

Kasper Jansen beklaagde zich in deze krant diverse malen over de niet aflatende en irritante hoestgewoonten van het Concertgebouwpubliek. Ondanks talloze verzoeken van musici, concertdirecties, organisatoren, pers en concertbezoekers schijnt deze Hollandse onhebbelijkheid onuitroeibaar te zijn. Als uiterste consequentie stelt Jansen zelfs voor om, zoals bij sommige hedendaagse voetbalwedstrijden, dan maar zonder publiek te spelen! Zover hoeft het echter niet te komen.

Ik geef de directie van het Concertgebouw in overweging een gesloten televisiecircuit te laten installeren hetwelk de boosdoeners feilloos kan registreren. Zulks analoog aan gelijke apparatuur die in diverse voetbalstadions moeiteloos raddraaiers, staafgooiers en andere relschoppers schijnt te kunnen identificeren.

De 'muziekliefhebbers' wordt vervolgens door de sterke arm het concertabonnement ontnomen. Desgewenst, teneinde absolute zekerheid te verkrijgen over hun afwezigheid bij komende voorstellingen, worden zij verplicht zich tijdens volgende abonnementsconcerten persoonlijk te melden bij een politiebureau. Me dunkt dat het snel gedaan zal zijn met deze Hollandse onhebbelijkheid.

    • M. J. E. G. de Gier