HCS spant geding aan tegen VFN

HCS Technology eist in een kort geding dat Venture Fonds Nederland haar volledige dochter HCS Computer Graphics in Maarssen overneemt, zoals in een koopcontract zou zijn overeengekomen. VFN zag van de koop af.

HCS is zijn activiteiten aan het concentreren op automatisering en distributie. In dat kader worden dochtermaatschappijen die niet tot deze kernactiviteiten behoren, verkocht. In oktober liet HCS al weten dat over de verkoop van enkele werkmaatschappijen onderhandelingen zijn gestart met een niet nader genoemd groot internationaal bedrijf. Die besprekigen waren toen al in een vergevorderd stadium.

De overnemingsom bedraagt ongeveer 20 miljoen gulden. Pikant detail is dat HCS vroeger eigendom was van drs. J. J. Kuijten, die via zijn holding Reiss en Co. op dit moment grootaandeelhouder is in VFN. Kuijten is in oktober 1989 teruggetreden als commissaris bij HCS.

Het kort geding dient woensdag 9 januari om 14.00 uur voor de president van de rechtbank in Utrecht.