Foto

LONDEN - Bij een ongeluk met een forensentrein op het station Cannon Street in het centrum van Londen zijn vanmorgen ten minste acht doden gevallen en ongeveer 180 mensen gewond geraakt, van wie er dertig ernstig aan toe zijn. Meer dan zeventig mensen moesten in allerijl naar ziekenhuizen worden overgebracht. Twee wagons werden vrijwel geheel vernield en de zesde wagon schoot boven op de vijfde, waardoor veel mensen bekneld raakten. Het ongeluk gebeurde doordat de trein met een snelheid van circa dertig kilometer op een buffer reed. Veel passagiers in de volle trein waren al opgestaan omdat de trein het station binnenreed. “Het leek wel of er overal lichamen vielen”, aldus een van de passagiers. Een aantal mensen zat aan het einde van de ochtend nog vast in de wrakstukken. De politie zette de wijde omgeving van het station af en sloot ook het nabij gelegen metrostation. Het ongeluk deed zich voor een dag nadat een Britse rechter had besloten British Rail te vervolgen voor de treinbotsing van twee jaar geleden, toen 35 mensen om het leven kwamen. (Foto Reuter)