Bij verkoopmij. Philips Nederland 450 banen weg

Bij Philips Nederland, de nationale verkoopmaatschappij van het concern, verdwijnen 450 van de 2.800 banen. Honderdzestig werknemers kunnen gebruik maken van een speciale vertrekregeling voor mensen van 54 jaar en ouder. Voor de overige personeelsleden die overbodig worden, dreigt ontslag.

De sanering bij Philips Nederland maakt onderdeel uit van de mondiale campagne om de efficiency binnen het concern te verhogen. Als gevolg daarvan zullen voor 1992 35.000 tot 45.000 van de 286.000 banen bij Philips verdwijnen.

Tot dusverre is aangekondigd dat in Nederland 7.357 banen in het kader van deze operatie verloren zullen gaan. Eerder waren al 1.900 banen geschrapt in de noodlijdende divisies Informatiesystemen en Componenten. Vakorganisaties verwachten dat het totaal verlies aan arbeidsplaatsen in Nederland nog deze maand de 10.000 zal overschrijden.