Kunstzwemmen

De 19-jarige nationale kunstzwemkampioene Marjolijn Both heeft vanochtend in de finale van het solo-zwemmen de zevende plaats vastgehouden. Naast de vertegenwoordigsters van de traditionele kunstzwemlanden Canada (Sylvie Frechette met niet minder dan negen tienen), de Verenigde Staten (Kirsten Babb) en Japan (Mikako Kotani), behoefde zij van de Europese zwemsters er slechts twee voor te laten gaan.

Het Nederlandse vrouwen-waterpoloteam wordt in Perth de belangrijkste gegadigde voor de wereldtitel genoemd. Deels zal dat te maken hebben met de vroege uitschakeling van gastland Australie, de regerend kampioen. Het is daarnaast een gevolg van de reputatie van Oranje en het feit dat door overwinningen op Canada (9-8) en Frankrijk (16-9) de halve finales al in zicht zijn. Nederland speelde in beide wedstrijden eigenlijk maar een periode van zeven minuten echt goed. Beide keren was Alice Lindhout de grote animator. De speelster van Polar Bears scoorde niet alleen al tien keer, maar liet in samenwerking met aanvoerster Patricia Libregts ook zien een kwakkelend team boven water te kunnen houden.