Hockeywinst

De nationale mannenhockeyploeg is een oefenserie van drie duels tegen Spanje begonnen met winst van 2-1. De wereldkampioenen werden in de eerste helft in Valencia geregeld overspeeld door de agressieve Spanjaarden. Snelle combinaties waren moeilijk uitvoerbaar omdat het nieuwe, met zand ingestrooide kunstgrasveld nogal stroef was. Na elf minuten profiteerde Ignacio Escude van een fout in de Nederlandse verdediging: 1-0. Nog voor de rust kwam Oranje op gelijke hoogte dankzij Erik Parlevliet. In de tweede helft zorgde Tilburger Klein Gebbink voor de winnende treffer. Bij Nederland speelden Marc Delissen en Floris-Jan Bovelander na hun absentie bij het toernooi om de Champions Trophy weer mee.

Het zaalhockeyteam van Hattem is derde geworden in het toernooi om de Europese beker. In Limburg aan de Lahn werd in de strijd om het brons het Poolse Pomorzanin Torun met 10-5 verslagen.