Cricketer held Engels bekervoetbal

ROTTERDAM, 7 jan. - Traditiegetrouw deden zich afgelopen weekeinde in het Engelse bekervoetbal weer een aantal verrassingen voor. Met name amateurclub Woking maakte indruk. Het versloeg in de derde ronde van de FA Cup West Bromwich Albion, spelend in de tweede divisie, met 4-2. De 29-jarige Tim Buzaglo was de held van de dag. Hij scoorde in veertien minuten tijd een onvervalste hattrick. Buzaglo is ook een verdienstelijk cricketer. Bij het B-WK van afgelopen jaar in Nederland kwam hij voor de nationale ploeg van Gibralter uit. Woking treft in de volgende ronde Everton, vier keer bekerfinalist in de jaren tachtig, en daarmee is volgens manager Geoff Chapple een wens van de club in vervulling gegaan.

Bij de bookmakers is Woking van 5000 tegen 1 naar 2000 tegen 1 gestegen wanneer de amateurs de FA Cup winnen. Liverpool is nog steeds favoriet. Het stond op de rand van de afgrond tegen Blackburn Rovers uit de tweede divisie. Pas in de laatste minuut kwam de kampioensploeg van manager Kenny Dalglish op 1-1 door een doelpunt in eigen doel. Mark Atkinson was de grote pechvogel bij Blackburn. Tot zijn onsteltenis zag hij een voorzet van Houghton van zijn voet in het doel stuiten. Woensdag volgt een replay tussen beide clubs in Liverpool. De winnaar speelt in de volgende ronde tegen Brighton. Chelsea, zonder de nog steeds geblesseerde Kenneth Monkou, verloor op eigen veld van tweede (: -)ist Oxford United (1-3).

In de Italiaanse competitie kwam AC Milan bij Bologna tot 1-1. Ruud Gullit zorgde voor het doelpunt van de bezoekers. Koploper Sampdoria dat Sovjet-international Alexei Mikhailichenko wegens een schorsing miste, verloor verrassend op eigen veld met 2-1 van Torino. Pas in de laatste minuut kwam Sampdoria via een strafschop van Vialli tot scoren. Roberto Mancini (Sampdoria) en Silvano Benedetti (Torino) raakten na die penalty in gevecht met elkaar en werden uit het veld gestuurd. Napoli raakte in de topper tegen Juventus doelman Galli kwijt nadat hij in de 30ste minuut de doorgebroken Braziliaan Cesar neerhaalde. Giuseppe Taglialatele verving hem. Het was zijn eerste optreden in dit seizoen. Hij deed het uitstekend, maar moest twee minuten alsnog capituleren voor een schot van de 21-jarige invaller Luigi Casiraghi. Het verslagen Napoli beeindigde de wedstrijd met negen spelers, omdat Massimo Crippa na de treffer ook nog werd weggestuurd wegens protesteren. Inter Milaan, 2-1 tegen Genua, staat nu weer bovenaan in de Serie A.