Contract Cruijff

Johan Cruijff heeft verklaard dat hij zijn contract bij FC Barcelona met twee jaar verlengt. De huidige verbintenis loopt in juni van dit jaar af. Cruijff maakte het nieuws op originele wijze bekend tijdens een persconferentie. Op het einde merkte hij terloops op: “Ik was het bijna vergeten... ik heb tot medio 1993 bij FC Barcelona bijgetekend.” Dat laatste klopt niet helemaal, want de handtekening is nog niet gezet. Dat gebeurt in de loop van deze week. De Nederlander is sinds juli 1988 in dienst van de koploper in de Spaanse competitie. Aanvankelijk zou Cruijff slechts voor een jaar bijtekenen. Voor de winterstop werd echter al duidelijk FC Barcelona hemlanger aan zich wilde binden. Tussen kerstmis en nieuwjaar heeft het bestuur het contract uitgewerkt. Ook de assistenten van Cruijff, Tonnie Bruins Slot en de Spanjaarden Rexach en Vilde, blijven tot het einde van het seizoen 1992-1993.

Barcelona vergrootte afgelopen weekeinde zijn voorsprong in de nationale competitie. Het won met 2-1 van Logrones, terwijl naaste concurrent Atletico Madrid op eigen veld niet verder dan 0-0 kwam tegen Oviedo. De afstand tussen beide clubs bedraagt zes punten. Real Madrid, 2-0 winst tegen Gijon, staat op acht punten van Barcelona.