Zoon Brando bekent

SANTA MONICA, 5 jan. - Christian Brando (32), zoon van filmster Marlon Brando, heeft vrijdag bekend dat hij de Tahitiaanse minnaar van zijn halfzuster Cheyenne (20) mei vorig jaar heeft gedood. Brando was aanvankelijk aangeklaagd voor moord, maar zijn advocaten wisten tot overeenstemming te komen met de officier van justitie waardoor de beschuldiging is verzacht tot doodslag.

Justitie baseerde de aanklacht op verklaringen van Cheyenne Brando, de enige getuige van het drama dat zich afspeelde in het huis van Marlon Brando in Hollywood. Vanwege haar fysieke en geestelijke toestand kon zij niet naar de Verenigde Staten komen om te getuigen. Na de moord op Drag Drollet, van wie ze zwanger was, vluchtte ze naar Tahiti waar haar dochter werd geboren.

Brando en Drollet raakten verwikkeld in een handgemeen nadat Cheyenne haar halfbroer had gezegd dat Drollet haar sloeg. Volgens Brando had hij bij deze vechtpartij een pistool in zijn hand dat per ongeluk af ging en Drollet door het hoofd schoot. “Het was niet mijn bedoeling hem dood te schieten, “ aldus Brando. Tegen hem werd zestien jaar gevangenis straf geeist. 26 februari doet de rechter uitspraak.(UPI, Reuter)