Ramsj

R. E. O. Ekkart e.a.: Karel F. Treebus: Typograaf

Paperback, Staatsuitgeverij 1986, van fl. 27, 75 voor fl. 9, 95.

Eva Cossee, Andre Swerzt: Piet C. Cossee: 50 jaar typograaf

Paperback, CPC 1987, van fl. 19, 90 voor fl. 8, 95.

Egbert van Faassen: Drukwerk voor PTT

Paperback, Sdu-uitgeverij 1988, van fl. 19, 90 voor fl. 6, 95. Alledrie bij De Slegte

Ongewone verschijning in de ramsj: drie boeken over typografie. Een fraaie selectie uit het werk van Karel F. Treebus, die in de afgelopen dertig jaar verantwoordelijk was voor talloze beroemde affiches en catalogi van de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Een huldebundel voor meester-typograaf Piet Cossee, waarin ruim twintig vakgenoten benadrukken dat de trefwoorden degelijk, helder en precies zijn werk typeren. En een beknopte studie van de typografie en vormgeving van het reclamedrukwerk van de PTT in de jaren twintig en dertig. Het dikste boek telt 98 bladzijden en alledrie werden ze uitgegeven in samenwerking met het Museum van het Boek in Den Haag.

    • Ewoud Sanders