KLM past diensten aan door dreiging Golf

ROTTERDAM, 5 JAN. Dit heeft de luchtvaartmaatschappij gistermiddag bekend gemaakt.

De KLM heeft ook besloten om de dienstenregeling op bestemmingen in het Golfgebied op een aantal punten aan te passen. Zo wordt vanaf maandag op de lijndienst Amsterdam-Dubai-Bangkok de Boeing 747-300 vervangen door de Boeing 747-400. Dit type vliegtuig kan door zijn grotere bereik in geval van escalatie van de Golfcrisis tussen Bangkok en Amsterdam vluchten uitvoeren zonder tussenstop in Dubai. Met deze maatregel probeert de KLM de verbindingen met de Aziatische regio veilig te stellen. Vanuit Bangkok vliegt de KLM verder naar diverse bestemmingen in de Aziatische regio.

Bovendien laat de KLM vanaf volgende week 's nachts geen vliegtuigen en bemanningen meer achter in Tel Aviv, Bahrein en de Syrische hoofdstad Damascus. De vliegtuigen die naar Tel Aviv vliegen, keren nog dezelfde dag terug naar Nederland; die naar Bahrein zullen doorvliegen naar Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). De vliegtuigen met bestemming Damascus gaan voor overnachting terug naar Cyprus.

De KLM heeft een scenario voorbereid voor het geval het tot een gewapend conflict in het Midden-Oosten komt, maar wil over de inhoud daarvan geen mededelingen doen. “We bekijken de situatie van dag tot dag en nemen afhankelijk van de ontwikkelingen de noodzakelijke maatregelen waarbij de veiligheid van passagiers en bemanning voorop staat”, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij gistermiddag.