Franse satellietzender TV 5 breidt zendtijd in weekends uit

ROTTERDAM, 5 jan. - De Franse zender TV 5 gaat vanaf vandaag in de weekends hele dagen uitzenden. Op zaterdag en zondag begint het programma voortaan om 7.00 uur met een nieuwsbulletin dat wordt overgenomen van de Canadese televisie. Om 9.30 is er beide dagen een half uur Franse les en om 13.00 uur wordt rechtstreeks het journaal van de Franse televisiezenders TF1 of A2 overgenomen.

De zondagochtend wordt voortaan gevuld met klassieke muziek: opnamen van concerten en portretten van musici. Zondag bijvoorbeeld een optreden van Glenn Gould (10.00u.), een portret van Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon (11.00u.) en een uitvoering van Mozarts 'Concert voor fluit en harp' door het Ensemble Orchestral de Normandie. De middagen worden benut voor herhalingen van dramaprodukties die eerder in de week al werden uitgezonden. Zondag om 14.00 uur bijvoorbeeld nogmaals 'Kean' van Jean-Paul Sartre met een schitterende hoofdrol van Jean-Paul Belmondo.

Met de programmauitbreiding wordt vooruit gelopen op een uitbreiding van de zendtijd naar 18 uur per dag, zeven dagen per week, later dit jaar.