De Wolf en Heus mogen bij Feyenoord blijven

ROTTERDAM, 5 jan. - Stanislav Griga heeft als vierde speler te horen gekregen dat hij bij Feyenoord mag vertrekken. Een buitenlandse club heeft belangstelling voor de aanvaller die nog tot medio 1992 onder contract staat. Eerder deze week kregen Keur, Plomp en Lokhoff te horen dat zij naar een andere club kunnen vertrekken. Laatsgenoemde is daarop afgelopen woensdag voor ongeveer twee ton verkocht aan NAC. Volgens directeur sportief Ger Lagendijk is het vertrek van Griga noodzakelijk omdat Feyenoord met Kiprich en Sabau over te veel spelers van buiten de EG beschikt.

John de Wolf en Ruud Heus mogen daarentegen hun contract tot het einde van dit seizoen uitdienen. “In een gesprek is me duidelijk geworden dat deze spelers de hand in eigen boezem steken”, aldus Lagendijk.

De Wolf en Heus hebben zich de kritiek van de leiding aangetrokken. “Ik heb fouten gemaakt, dat heb ik toegegeven. Dat is uitgesproken. Zand erover, vind ik. Ik heb me ten doel gesteld bij Feyenoord te slagen. En daar wil ik ook alles aan doen”, aldus De Wolf. “Er is een corrigerend gesprek geweest, na de training van vrijdagmiddag. In het weekeinde ga ik gewoon mee met de groep naar de Canarische Eilanden, net als Ruud Heus. Het is zeker niet zo dat Feyenoord mij aan de kant wil zetten.”

Ook Heus heeft geen moeite met de naar voren gebrachte standpunten. “Er is mij verteld dat ik slecht speel. Dat weet ik zelf ook wel. Ik ben dit seizoen herhaaldelijk geblesseerd geweest. Lagendijk vroeg mij of ik interesse had om in de Kuip te blijven spelen. Dat wil ik graag. Voor mij is er geen enkele reden op te stappen.”

Niet bekend