PTT boekt recordomzet kerstpost

DEN HAAG, 4 JAN. PTT Post heeft de afgelopen weken een recordomzet bij het verzenden van kerst- en nieuwjaarspost geboekt. In totaal werden er 192 miljoen kaarten verwerkt. Dat is een stijging met bijna acht procent ten opzichte van vorig jaar. De PTT had een stijging met vier procent verwacht.

In de periode rond kerst en nieuwjaar werden bovendien drie maal zoveel pakjes verzonden. Ook de decemberpostzegels vonden gretig aftrek. Er werden er 166 miljoen verkocht. Drie procent meer dan vorig jaar.

De bezorging van kerst- en nieuwjaarspost had bijna helemaal plaats voor de kerstdagen. In totaal werd meer dan 82 procent van deze post voor 25 december bezorgd. Vorig jaar was dit 78 procent. Een belangrijke rol bij de tijdige bezorging speelde volgens de PTT het gebruik van de postcode. Bijna 84 procent van de kerst- en nieuwjaarspost was voorzien van postcode, drie procent meer dan vorig jaar. Van de totale post wordt op dit moment ruim 98 procent van postcode voorzien. Bij gebruik van de postcode garandeert de PTT bestelling binnen 24 uur. Sinds 1 januari wordt post zonder code in de daguren verwerkt en binnen 48 uur besteld.

PTT Post heeft geen klachten gehad over het te laat bezorgen van post door de jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsdrukte. Ook bij de Consumentenbond zijn nauwelijks klachten over de bezorging van post door de PTT binnengekomen.