NAM plaatst order voor platform bij HBG, Volker Stevin

De bouwconcerns HBG en Volker Stevin hebben van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) een opdracht van 110 miljoen gulden gekregen voor het ontwerp, de bouw en de installatie van de betonnen onderbouw voor een olieproduktieplatform. Dat hebben HBG en Volker Stevin vanmorgen bekendgemaakt.

De betonnen onderbouw voor het platform bestaat uit een caisson van ongeveer 80 meter lang en 70 meter breed. Op die onderbouw worden drie betonnen poten verankerd, waardoor de totale hoogte ongeveer 65 meter zal bedragen. Het caisson heeft een opslagcapaciteit van 30 miljoen liter olie.

De bouw betekent circa 350 manjaren werk en zal in het komende voorjaar beginnen. De plaatsing in blok F-3 op het Nederlandse deel van de Noordzee, ongeveer 220 kilometer ten noorden van Den Helder, moet volgens de plannen in juni 1992 gebeuren.