Medewerker IRA pleegde zelfmoord

DUBLIN, 4 jan. - Een van de meeste gezochte mannen van het Ierse Republikeinse Leger, de 30-jarige Patrick Sheehy, is gisteren dood aangetroffen buiten een postkantoor in Nenagh in County Tipperary, op 160 kilometer van Dublin. De autoriteiten concludeerden dat hij kennelijk met een schot in het hoofd zelfmoord had gepleegd, aangezien bij het lichaam een pistool werd gevonden. Sheehy wordt beschouwd als de man achter een reeks aanslagen van de IRA. Zo wordt hij verantwoordelijk geacht voor de aanslag in 1988 op een kazerne in Londen, waarbij een militair om het leven kwam en negen soldaten gewond raakten. De politie kwam achter zijn identiteit en zijn schuiplaats toen hij eind 1988 schoten loste op een man die hem bij zijn activiteiten stoorde. In Sheehy's geheime appartement in Londen werden toen diens paspoort gevonden en een lijst van potentiele slachtoffers, onder wie het parlementslid Ian Gow, een vertrouweling van ex-premier Thatcher, die de afgelopen zomer door een autobom van de IRA om het leven kwam. Ook de Ierse politie zocht Sheehy wegens een poging tot ontvoering in 1989. In een verklaring zegt de IRA: “De IRA bevestigt met gevoelens van droefheid dat de man die in Nenagh is gevonden een van zijn leden was, de vrijwilliger Patrick Sheehy.” (Reuter, AP)