Jongejans in finale

Edwin Jongejans is op de wereldtitelstrijd zwemmen in Perth als eerste tot de finale doorgedrongen bij het schoonspringen van de 1 meter plank. De springer uit Badhoevedorp verzamelde in de tien sprongen 573, 78 punten. Hij had een kleine voorsprong op de Chinese medaillekandidaten Yijie en Liangde.

Het eerste goud van de wereldkampioenschappen ging vandaag naar de schoonspringster Mingxia Fu uit China. Ze bleef bij het torenspringen Elena Mirosjina uit de Sovjet-Unie en de Amerikaanse Wendy Williams met een totaal van 426, 51 punten royaal de baas. Gezien de kracht van de Chinese schoonspringdelegatie kon de hegemonie over de andere grootmachten worden verwacht. Minder voorspelbaar was de overwinning van Fu. De twaalfjarige stelde zich bij de eerste schifting nog bescheiden op achter haar bekendere landgenote Yanmei Xu, de Olympische kampioene van Seoul. In de finale dook Fu bij laatste vier van de acht sprongen aanzienlijk zelfbewuster dan Xu.