Gevangenen uit gevangenis van Haarlem ontsnapt

ROTTERDAM, 4 jan. - Uit het huis van bewaring De Koepel in Haarlem zijn vanmorgen om half twaalf vier gevangenen ontsnapt. Aan het begin van de middag ontbrak van de ontsnapten elk spoor. Dit heeft het ministerie van justitie vanmiddag bevestigd. De ontsnapping vond plaats tijdens het luchten. Achter de muur hoorden de bewakers geruis. Toen zij poolshoogte wilden nemen werden ze met een pistool onder schot genomen door een een man met een bivakmuts. Deze klapte een ladder omlaag, waarna vier gevangenen in een of meer gereedstaande auto's verdwenen. Het gaat om drie Nederlanders en een Israelier. Zij zaten voor geheel verschillende delicten vast. De bewaarders hadden niet gemerkt dat er iets broeide in het huis van bewaring, aldus een woordvoerder van het ministerie van justitie.