Akzo onzeker over resultaat in 1991

Het chemieconcern Akzo in Arnhem voorziet onzekere tijden. De multinational durft vooral door de oorlogsdreiging in de Golfregio geen voorspelling te doen over de winstontwikkeling van Akzo in 1991.

Verder gooit een verzwakking van de economische groei in vooral de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Brazilie roet in het eten. Ook de lagere dollar en de gestegen rente in Europa maken het uitspreken van een verwachting moeilijker. Dit zei Akzo-bestuursvoorzitter A. Loudon gisteren in zijn nieuwjaarsrede.

Loudon concludeert dat er een “kentering is gekomen in de gunstige omstandigheden”. Voor het afgelopen boekjaar verwacht hij een lager resultaat. Hoe groot de achteruitgang zal zijn, kon de bestuursvoorzitter nog niet aangeven. Daarvoor moet worden gewacht op de publikatie van de jaarcijfers op 27 februari.

In het derde kwartaal van 1990 ging de nettowinst al met ruim 26 procent achteruit van 224 miljoen tot 166 miljoen gulden.