McDonald's boekt record omzet in Nederland

De zestig Nederlandse vestigingen van hamburgerketen McDonald's hebben in 1990 een recordomzet geboekt van 238 miljoen gulden, ruim 28 procent meer dan de omzet over 1989 (185 miljoen). McDonald's wil niets zeggen over de winst. Die moet volgens financieel directeur H. Drayer nog worden “geconsolideerd” met die van het moederconcern in de Verenigde Staten.

Voor de komende jaren verwacht McDonald's in Nederland een verdere groei. In 1991 rekent de hamburgerketen op een omzet van meer dan 300 miljoen gulden. Dit jaar opent het concern in Nederland tien nieuwe restaurants, waaronder een in Hoorn, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht, Holten en Meerkerk-Noordeloos.

Bij McDonald's in Nederland kwamen vorig jaar meer dan 75 miljoen mensen over de vloer.

McDonald's Corporation beschikt over de gehele wereld over meer dan 11.500 restaurants, in 54 landen. Bij McDonald's in Nederland werken 4600 werknemers.