Europoort radio wil landelijk uitzenden

ROTTERDAM, 3 jan. - De Rotterdamse radiozender Europoort Radio wil zijn programma's landelijk, 24 uur per dag, gaan uitzenden. De omroep is in overleg met de eigenaars van de Astra-satelliet om de programma's via deze satelliet door te geven. Europoort Radio zendt de programma's nu nog, 22 uur per dag, uit via de omroep Rotterdam. Die mogelijkheid vervalt medio dit jaar. Omroep Rotterdam gaat zelf programma's produceren wanneer lokale reclame is toegestaan. De omroep is daarom gedwongen nieuwe wegen voor de uitzendingen te zoeken. De uitzendingen van Europoort radio zijn nu onder meer te beluisteren in de regio Rotterdam, in Gouda, Den Haag en Delft. Met de kabelexploitanten in deze gemeenten vinden in eerste instantie de onderhandelingen plaats over het voortzetten van de uitzendingen.