Winst Stad R'dam 9 pct hoger ondanks stormen begin 1990

Het verzekeringsconcern Stad Rotterdam verwacht dat nettowinst over 1990 circa negen procent zal uitgekomen boven de 73,3 miljoen gulden van 1989. Dat betekent dat ondanks de stormen van begin vorig jaar de winst per aandeel op peil blijft. Dit schrijft het concernbestuur aan haar tussenpersonen.

Het bestuur taxeert het resultaat van het schadeverzekeringsbedrijf op ruim 37 miljoen gulden, acht procent meer dan in het voorgaande jaar. Dat is te danken aan de goede gang van zaken in de hoofdbranches buiten de brand- en stormverzekeringen.

Over de stormachtige ontwikkelingen in de financiele wereld en vooral over de problemen van NMB Postbank en fusiepartner Nationale-Nederlanden met de verzekeringsadviseurs zegt Stad Rotterdam zich gewoon niet te kunnen voorstellen dat verzekerden op langere termijn gelukkig kunnen zijn met verzekeringen via directe verkoop. Het bestuur vraagt zich onder meer af wie de mensen in dit geval moet adviseren bij schade en wie ervoor zorgt dat de verzekeringsportefeuilles van de mensen aangepast blijven aan de tijd. Stad Rotterdam zal zich in ieder geval geheel blijven richten op verkoop via de tussenpersonen.

Stad Rotterdam schat dat de jaaromzet zal uitkomen op 2,3 miljard gulden, acht procent hoger dan over 1989.