Vier mensen komen om tijdens jaarwisseling

ROTTERDAM, 2 jan. - Tijdens de jaarwisseling zijn in Nederland vier personen om het leven gekomen. Vele tientallen mensen liepen lichte verwondingen op door vuurwerk en bij vechtpartijen. Op verscheidene plaatsen werd brand gesticht en werden winkelruiten vernield, maar over het algemeen verliep de overgang van oud naar nieuw rustiger dan in voorgaande jaren, aldus politiewoordvoerders in het land.

In Lunteren is een 19-jarige man aangehouden die een ongeluk veroorzaakte dat het leven kostte aan een 20-jarige inwoner van Veenendaal. De verdachte, die geen rijbewijs heeft en onder invloed van alcohol verkeerde, reed in een sloopauto zonder verlichting met hoge snelheid op de verkeerde rijbaan en kwam in botsing met de wagen waarin het slachtoffer meereed.

Ruzie over het afsteken van vuurwerk leidde in Barneveld tot een steekpartij waarbij een 21-jarige man dodelijk werd verwond. Een 15-jarige jongen werd aangehouden. Bij een steekpartij in Nijmegen kwam een 15-jarige jongen om het leven. Een 18-jarige stadgenoot is aangehouden.

Een 33-jarige inwoner van Leeuwarden is om het leven gekomen als toeschouwer van een kerstboombrand. Volgens de politie was er vuurwerk in zijn richting gegooid. Later werden op de grond metaalsplinters gevonden, die afkomstig kunnen zijn uit een vuurwapen.

Pag. 3: Veel arrestaties