Veerboot vaart door motorstoring wal op

ROTTERDAM, 2 jan. - Vanmorgen is in de haven van Kruiningen de veerboot Prins Willem Alexander aan de grond gelopen. Door een motorstoring is het veerschip tijdens het ontmeren plotseling losgetrokken van de nog niet losgemaakte trossen en is de wal opgevaren. Met behulp van een sleepboot is het schip losgetrokken waarna het op de rivier voor anker is gegaan. De schroef en het roer op het achterschip bleken niet meer te werken. De Willem Alexander was net ingeschakeld om op de veerdienst Kruiningen-Perkpolder te assisteren. Deze maand zou hij voor een langdurige reparatie uit de vaart genomen worden. Omdat een andere veerboot al roerschade had, werd de reparatie uitgesteld. Nu zal met drie veerboten de veerdiensten Vlissingen-Breskens en Kruiningen-Perkpolder onderhouden moeten worden.