Tennisjaar begint met een sensatie

ADELAIDE, 2 jan. - Het nieuwe tennisjaar is sensationeel van start gegaan. Twee weken voor het begin van de Open Australische kampioenschappen in Melbourne kreeg Boris Becker een flinke teleurstelling te verwerken. De Duitse vedette verloor in de eerste ronde van het voorbereidende toernooi in Adelaide verrassend van Magnus Larsson. De twintigjarige Zweed, nummer 56 op de wereldranglijst, zegevierde na ruim twee uur in drie sets: 6-4, 3-6 en 7-6.

Paul Haarhuis plaatste zich voor de tweede ronde door de Amerikaan Pearce in drie sets (6-1, 3-6, 6-2) te verslaan. Mark Koevermans daarentegen moest in twee sets (2-6, 6-7) de overwinning aan de Australier Woodforde laten.

Voor Becker was het de eerste keer sinds de Open Franse kampioenschappen in mei vorig jaar, dat hij in de eerste ronde werd uitgeschakeld. De blonde krachtpatser, onlangs uitgeroepen tot Duits sportman van het jaar, was in de eerste set sterker, maar moest in de tweede en derde set voorrang verlenen aan de taaie Zweeed. In de tiebreak (7-2) van de laatste set hield Larsson het hoofd koel.

Becker toonde zich na afloop van het enerverende duel nauwelijks onder de indruk van zijn valse start van het nieuwe jaar, waarin hij een aanval op de troon van Stefan Edberg wil doen. “Ik heb op beslissende momenten enkele kleine fouten gemaakt”, verklaarde hij. “Jongens als Larsson krijgen niet vaak de gelegenheid tegen topspelers aan te treden. Ze hebben tegen mij niets te verliezen. Gezien mijn lange pauze heb ik eigenlijk nog zeer redelijk gespeeld.”

(ANP)