Schaatsmarathon

Andries Kasper heeft in Heerenveen de nieuwjaars-marathon gewonnen. Hij versloeg in de eindsprint van de wedstrijd over honderd ronden, die niet voor Het KNSB-klassement meetelde, zeven medevluchters. De overwinning van Kasper is de vijfde in zijn loopbaan. De beslissende slag viel al na twintig ronden. Arnold Stam, Andries Kasper, Erik van den Boogert, Henk van Benthem, Jos Pronk, Frans Biemond, Jan Oliemans, Piet de Boer en Jan Wedman slaagden erin om uit de greep van het peloton te komen. De groep nam een ronde voorsprong. In de eindfase raakte Van Benthem kansloos door een val. In de kopgroep vervulde Jos Pronk een opvallende rol. Hij hield het tempo hoog en kreeg door de zege van zijn ploeggenoot Kasper de beloning voor zijn inzet. Bij de vrouwen zegevierde Petra Moolhuizen.