KASSEROL VAN PREI EN AARDAPPELS

Een ideale manier van aardappels bereiden. De kok heeft er geen omkijken naar en de kasserol heeft er absoluut niet van te lijden als hij enige tijd op zijn opdienbeurt moet wachten.

Voor 8 personen

75 g boter

3 pond aardappels

1 grote prei, grondig gewassen en in dunne plakken gesneden

zout en versgemalen peper

4 1-2 dl kippebouillon, of half bouillon en half melk

gehakte peterselie, ter garnering

Vet een passende ovenschaal in met 25 g van de boter. Schil de aardappels en snij ze in dunne plakken. Schik een laagje plakken in de schaal en strooi er wat prei en daarna wat zout en peper over. Werk zo door tot alle ingredienten op zijn - eindig met een laagje aardappel. Giet er de bouillon of het bouillonmelkmengsel over en kruid met zout en peper. Snij de resterende 50 g boter in stukjes en verdeel die over de kasserol.

Zet de kasserol 45-60 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven of tot de bovenkant goudbruin is. Garneer met peterselie.

    • Kim Maclean