Garmisch

Jens Weissflog heeft gisteren ook de tweede wedstrijd van het traditionele vierschansentoernooi gewonnen. De 26-jarige Olympische kampioen, die zondag al in Oberstdorf zegevierde, moest in Garmisch de eer delen met de Oostenrijker Andreas Felder. De twee springers werden beiden beloond met 204,3 punten. De successen in het het vierschansentoernooi zijn voor Weissflog bijzonder lucratief. Van zijn sponsor ontvangt hij voor de eerste plaatsen per keer 11.000 gulden. Premies van de organisaties, een tweede sponsor en de Duitse skibond brachten Weissflog in twee wedstrijden op een bedrag van 44.000 gulden. De omstandigheden in Garmisch-Partenkirchen waren bepaald niet ideaal. Vooral de harde wind maakte een normaal wedstrijdverloop nauwelijks mogelijk. De wind was ook de oorzaak van de zware val van de Oostenrijker Heinz Kuttin die daarbij een gebroken rechter arm opliep en een zware hersenschudding.