Drie arrestaties na hasjvondst in Belgie

DORDRECHT, 2 jan. - De politie in Dordrecht heeft op oudejaarsavond een 51-jarige eigenaar van een transportbedrijf uit Hazeldonk aangehouden nadat de Belgische politie eerder op de dag bij de Belgisch-Franse grens in een koelwagen 2.000 kilo hasj had aangetroffen. De aanhouding van de eigenaar gebeurde op verzoek van de Belgische gerechtelijke politie. De twee inzittenden van de koelwagen, een 40-jarige inwoner van Den Haag en een 27-jarige inwoner van Breukelen, zijn door de Belgische politie aangehouden en ingesloten. De hasj, die werd gevonden bij een routine-controle, heeft volgens de politie een straatwaarde van ruim 15 miljoen gulden. De politie verrichtte huiszoekingen in Hazeldonk en Zundert. De politie sluit meer aanhoudingen de komende dagen niet uit.