Desseaux praat met Denen over belang in tapijtfabriek

Tapijtfabriek Desseaux in Oss onderhandelt met de aandeelhouders van de Deense tapijtfabriek Weston over de verwerving van een belang van vijftig procent in Weston. Dat heeft Desseaux vanmorgen bekendgemaakt.

Desseaux wil actiever worden op de Scandinavische markt. Van de omzet van circa 300 miljoen gulden die Desseaux het afgelopen jaar boekte, werd minder dan een procent in de Scandinavische landen afgezet.

Weston boekt sedert enkele jaren verlies als gevolg van een stagnerende omzet. Het Deense bedrijf, vooral actief in de consumentenmarkt, verkoopt merkprodukten van betere kwaliteit. Weston boekte vorig jaar een omzet van 95 miljoen, waarvan tachtig procent in het buitenland. Bij het bedrijf werken 325 mensen.

De twee ondernemingen verwachten dat de activiteiten van Weston als gevolg van de deelneming van Desseaux vanaf 1992 weer winstgevend zullen zijn. De bedrijfsresultaten over 1991 zullen niet negatief worden beinvloed door de verwervingsprijs van het Weston-belang, aldus Desseaux.