Belgische eenheden weg uit Duitsland

BRUSSEL, 30 nov. - Belgie begint over een jaar met de terugtrekking van de 24.000 militairen die het in de Bondsrepubliek heeft gelegerd. Dat heeft de Belgische minister van defensie, Guy Coeme, verklaard in een vraaggesprek met de krant La Derniere Heure. De terugtrekking moet eind 1996 voltooid zijn, aldus de minister. Inclusief burgerpersoneel en familieleden van het militaire personeel wonen er 50.000 Belgen in de Bondsrepubliek. De stafchef van de Belgische landmacht, luitenant-generaal Berhin, pleitte eerder voor de handhaving van een eenheid van 4.500 man, die onderdeel zou kunnen uitmaken van te vormen multinationale eenheden. Medio december neemt minister Coeme een beslissing over een verkorting van de dienstplicht. Die gaat waarschijnlijk van twaalf naar tien maanden. De christen-democraten (CVP) hebben inmiddels al gepleit voor een verkorting tot acht maanden.(ANP)