Tsjaad krijgt meer Franse militairen

PARIJS, 29 nov. - Frankrijk stuurt een extra compagnie van 150 parachutisten naar zijn militaire basis in Tsjaad. Dit heeft het Franse ministerie van defensie vanmorgen bekendgemaakt. Op het moment zijn al duizend Franse militairen in Tsjaad gelegerd. De extra troepenzending is volgens het ministerie nodig om de Franse positie in Tsjaad te versterken en eventueel Franse burgers in Tsjaad te beschermen. Het is niet de bedoeling dat de troepen zich mengen in het conflict tussen het regeringsleger van Tsjaad en de rebellen van het Patriottische Reddingsleger (MPL). Sinds dit conflict op 10 november uitbrak, hebben de rebellen het regeringsleger zware verliezen toegebracht. In het verleden zijn Franse militairen het Tsjadische leger te hulp geschoten bij conflicten met Libie, dat het MPL van wapens voorziet. (AP, Reuter)