Siemens

De Duitse elektronicaconcern Siemens gaat een miljard Duitse mark in de voormalige DDR investeren in 23 projecten in de vijf nieuwe Duitse deelstaten. Over enkele jaren kan dit aan 25.000 tot 30.000 mensen werk bieden. Dit jaar al zal Siemens in de voormalige DDR werk kunnen bieden aan 15.000 personen. Het concern verwacht dat in het boekjaar 1990/91 de nieuwste projecten een omzet zullen opleveren van drie miljard mark. Op een wat langere termijn moet de omzet oplopen naar vijf miljard mark. De projecten omvatten deelnemingen in of overnemingen van bedrijven op het gebied van automatisering, kabelaanleg, beveiligingstechniek, datacommunicatie en energievoorziening.

Siemens werkt hierin nauw samen met het Duitse overheidsinstituut Treuhandanstalt dat de privatisering van voormalige staatsbedrijven in het oosten van de Bondsrepubliek regelt.