Onderzoek naar theatercomplex

DEN HAAG, 29 nov. - In Den Haag zal een onderzoek worden gedaan naar de haalbaarheid van een nieuw theatercomplex aan het Spui, tussen het toekomstige Haagse stadhuis en de nieuwbouw van de Tweede Kamer. Het onderzoek wordt betaald met de 50.000 gulden die Carel Birnie, de zakelijk directeur van het Nederlands Dans Theater en Rem Koolhaas, de architect van de zaal van het Dans Theater aan het Spui, als prijs voor hun samenwerking hebben gekregen van het Nederlands Verbond van Ondernemers in de bouw.

In het voorjaar moet de studie klaar zijn. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om aan het Spui een muscicaltheater van Joop van den Ende en een 'Europese schouwburg' voor theater in andere talen te vestigen. Eerder werd al besloten om naast de Nieuwe Kerk aan het Spui een margetheater te bouwen.