BANANEN UIT DE OVEN

Gebruik voor dit warme nagerecht bananen met een nog wat groene schil. Voor kinderen kunt u het flamberen met de rum achterwege laten, hoewel de alcohol in de rum practisch helemaal zal verdwijnen.

Voor 4 personen:

4 stevige bananen

de geraspte schil en het sap van 1 citroen

50 gram donkerbruine bastersduiker

1/2 theelepel nootmuskaat

1/2 theelepel kaneel

snufje kruidnagelpoeder

25 gram boter

2-3 eetlepels rum (eventueel)

Verwarm de oven voor op 200 graden C (of verhit de grill op de hoogste stand). Pel de bananen, halveer ze in de lengte en leg ze naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal. Bestrooi ze met de geraspte citroenschil en besprenkel ze met het sap.

Meng de basterdsuiker en de specerijen door elkaar en verdeel het mengsel over de bananen. Verdeel de boter in kleine klontjes over het suikermengsel.

Bak de bananen in het midden van de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn in 15-20 minuten (of zet ze ca. 8 cm onder de hete grill en grilleer ze 6-8 minuten).

Verwarm de rum in een steelpannetje of een soepopscheplepel, steek de rum aan en schenk het brandende mengsel over de bananen. (Flambeer nooit onder een afzuigkap die ingeschakeld is).

Serveer de warme bananen eventueel met halfstijf geklopte slagroom.

    • Irene van Blommestein