Vonk minder vaak voor Haags orkest

DEN HAAG, 28 nov. - Chefdirigent Hans Vonk zal tweederde van het aantal concerten dat hij dit seizoen bij het Residentie Orkest zou dirigeren overlaten aan gastdirigenten. Op deze manier kan het orkest zich zo snel mogelijk een oordeel vormen over mogelijke opvolgers.

Vonk, die in september 1992 bij het Residentie Orkest vertrekt, zal dit seizoen slechts drie weken voor het orkest staan. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij negen weken zou dirigeren. Hij wordt de komende maanden vervangen door onder anderen John Nelson, Ivan Fischer en Janos Furst.

Ook het volgende seizoen zal Vonk een substantieel aantal van zijn concerten aan anderen overlaten. Vonk, die na inmiddels bijgelegde conflicten met bestuur, directie en de leden van het Residentie Orkest, een nieuwe functie aannam bij het orkest van de Westdeutsche Runfunk, heeft nu toegezegd na zijn vertrek naar Den Haag te zullen terugkeren als gastdirigent.