Topconferentie over Liberiaans conflict

BAMAKO, 28 nov. - In Bamako, de hoofdstad van Mali, is gisteren een conferentie van de Economische Gemeenschap van Westafrikaanse Staten (ECOWAS) begonnen over de burgeroorlog in Liberia. Aan de top nemen ook de Liberiaanse rebellenleiders Prince Johnson en Charles Taylor en een vertegenwoordiger van de overgebleven Liberiaanse regeringssoldaten deel. Bovendien is de huidige voorzitter van de Organisatie voor Afrikaanse Eenheid, de Oegandese president Yoweri Museveni, aanwezig. Tot nu toe hebben de partijen zich onverzoenlijk getoond over de vraag wie de macht over Liberia moet krijgen. ECOWAS, Johnson en het Liberiaanse regeringsleger steunen de door Liberiaanse ballingen gekozen interim-regering van Amos Sawyer. Taylor zegt dat hij het enige legitieme staatshoofd is, omdat hij 95 procent van het land in handen heeft. (UPI)